Træskibe nu næsten CO2-fri

Indvier solcelleanlæg med markedsdage

Træskibene er en vigtig del af vores kulturarv. Med dem blev varer fragtet fra egn til egn og fra land til land. Her ses en del af de ældre skibe med indsejlingen til træskibshavnen i baggrunden til højre i billedet. Foto: pressefoto

Træskibsforeningen i Aarhus fejrer i den kommende weekend indvielsen af et 20 kW-solcelleanlæg med markedsdage og livemusik.

Foreningen blev tildelt 328.000 kroner fra Bygge- og anlægsfonden i december, og de er nu blevet brugt på solcelleanlæg og på at efterisolere klubhuset. Det betyder, at Aarhus Træskibsforening nu er næsten CO2-neutral, og dermed tæt på at kunne leve op til Aarhus Kommunes målsætning om, at byen skal være CO2-neutral i 2030.

- Der ligger adskillige frivillige arbejdstimer bag det her, både med at rejse midlerne, men også med at isolere, hæve rejsningen på taget, så vi får det optimale ud af solcelleanlægget, og endelig også med at få monteret solcelleanlægget, siger bestyrelsesmedlem og en af hovedkræfterne bag projektet, Peer Bonnemann i en pressemeddelelse.

Indvielse fejres med markedsdage

Indvielsen af solcelleanlægget sker d. 4. og 5. maj, hvor der samtidig afholdes markedsdage, hvor gæster og standholdere kan se både ældre og nyere traditioner smelte sammen i det, der udgør det unikke miljø, som er på Træskibshavnen.

- Kystkulturen er i højsædet. Blandingen af duften fra tjære, tov og andre aktiviteter går fint i tråd med at afholde marked som i gamle dage, hvor havnen var livsnerven i byen. Der er stadig få standpladser tilbage, men vi regner med, at der bliver rift om de sidste pladser, siger Peer Bonnemann.

Ud over at holde historiske skibstraditioner i hævd arbejder Aarhus Træskibsforening også for øget brug af vedvarende energi. Derfor går overskuddet fra markedsdagene også til nye og forbedrede vedvarende energiformer på træskibshavnen.

Du kan læse mere om Træskibsforeningen og arrangementet på linket her.

link