Træningsforløb skal få borgere i arbejde igen

Norddjurs Kommune tilbyder forløb over flere uger, der skal hjælpe sygemeldte borgere

Norddjurs Kommune hjælper sygedagpengemodtagere tilbage i job gennem et nyt samarbejde med firmaet Quick Care, hvor et træningsforløb skal få borgerne hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet.

Susanne Danielsen fra Grenaa er en af dem, som har haft stor gavn af tilbuddet. Hun træner tre gange om ugen med en personlig fysioterapeut.

Den 53-årige kvinde mistede sit job i juni 2015 sit job som leder af et træningscenter efter, at hun under rengøring af en motionsmaskine slog hovedet. Tiden herefter var præget af symptomer som svimmelhed, koncentrationsbesvær, hovedpine og i kølvandet herpå depression. Mange fraværsdage førte til en opsigelse.

- Tilbuddet var præcis dét, jeg havde brug for, så jeg kunne komme videre. Den forpligtigelse, der ligger i, at jeg skal mødes med fysioterapeuten i centret tre gange om ugen, er især godt for mig. Konditionstræningen og styrkeøvelserne, som er sat sammen til mig, hjælper på flere af de symptomer, jeg har lidt af, fortæller Susanne Danielsen i en pressemeddelelse.

Mette er mor til tre og nykåret fitness-dronning

Iben Günther Nielsen, chef for ressource og udvikling i Norddjurs Kommunes arbejdsmarkedsområde, glæder sig over, at tilbuddet fungerer godt for flere af kommunens sygedagpengemodtagere:

- Det er vigtigt, at vi fastholder borgerens arbejdsidentitet i personens sygedagpengeforløb. Det gør vi bedst ved en målrettet indsats. I dét arbejde har vi fokus på borgerens ressourcer og udviklingsmuligheder i forhold til arbejdsmarkedet frem for borgerens barrierer.

Norddjurs Kommune udbyder forløb, der strækker sig over henholdsvis 4 og 12 uger for sygemeldte borgere med fysiske problemer som skulderskader, diskusprolapser og rygsmerter, men også for borgere med psykiske problemstillinger som stress, angst og depression.

Forløbene udarbejdes i tæt samarbejde mellem sagsbehandler, fysioterapeut og borger.

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Ny forhåndsaftale i hus: Danmark har sikret sig retten til over 14 millioner vacciner

Unge fra Egaa Gymnasium frygter endnu en heksejagt

Præcise smittetal kommer frit frem: Unge frygter heksejagt

2-årige Anika har en alvorlig, dødelig sygdom, som ikke kan blive behandlet i Danmark. Behandlingen koster 15 millioner kroner og skal laves i Ungarn

2-årige Anika er dødeligt syg: Behandlingen koster 15 millioner kroner, nu samler kolleger ind

sex sexsygdom klamydia

Unge i Aarhus skal lære om sugardating i skolen

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

Genrebillede Penge

Flere kvinder snydt: Bagmænd hæver tusindvis af kroner