Trængt SIF overvejer fusion

Superligaklubben SIF overvejer at slå sig sammen med en anden klub

Pengene er små i superligaklubben Silkeborg, der over de seneste tre år har haft et samlet underskud på fodboldforretningen på 50 millioner kroner.

Og selv om klubben takket være ejerskabet af erhvervsområdet Papirfabrikken har kunnet dække de værste huller, er kassen ved at være tom.

Derfor lufter klubbens direktør, Kent Madsen, nu idéen om at slå sig sammen med en anden klub i forsøget på at skabe et bæredygtigt økonomisk fundament.

- Det handler om to muligheder: At drosle ned og spille fodbold på det niveau, økonomien rækker til i 1. division, som man gør i Skive og Hobro.

- Eller finde en fodboldklub i en anden by at arbejde sammen med, som man senest har set Vejle og Kolding gøre, siger Madsen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kun hvis erhvervslivet og kommunen bakker ekstra op om den lokale fodboldklub, kan det ifølge Kent Madsen lade sig gøre at drive et hold i den bedste række.

- Hvis ikke man kan se de erhvervsmæssige fordele i at have et Superligahold i Silkeborg og dermed også er klar til at yde lidt mere end de ydelser, man betaler for, skrider grundlaget, siger direktøren.

Silkeborg har i vinterpausen sagt farvel til rutinerede Peter Degn, men har ikke fået tilgang af nye spillere. Klubben havde håbet at sælge Rajko Lekic, men det lykkedes ikke, og derfor var der heller ingen penge til nyindkøb.