Tradium vil købe Randers Sports College – byråd siger ja

Erhvervsskolen Tradium har indgået en forhåndsaftale om køb af Randers Sports College

Tradium beskæftiger cirka 500 medarbejdere og underviser 3.200 elever fordelt på syv adresser i Randers og omegn. Foto: Michelle Linde

Der er underskud i Randers Sports College – samt problemer med at få fyldt boligerne, der tilhører. Hos Tradium har man et omvendt behov. Her skal der bruges flere boliger til unge studerende, og derfor vil Tradium nu købe Randers Sports College.

Bestyrelserne er enige, og på byrådsmødet i Randers Kommune i går, den 6. marts, vendte byrådet også tommelfingeren op til salget. Kun Velfærdslisten stemte imod – Beboerlisten undlod at stemme.

Læs også Tradium bygger tømrerskole til 50 millioner kroner

Købsprisen kommer til at ligge på 15 millioner kroner, men salget er betinget af, at det bliver godkendt af staten. Og den slags tager tid. Godkendelsen forventes at tage ét til to år, og indtil da vil Tradium leje sig ind i de ledige boliger i bygningen hos Randers Sports College. 

Hos Tradium glæder man sig over beliggenheden på det nye lejemål. Den kommunale garanti på 5 millioner kroner skal dækkes af kommunen, og den statslige garanti på 2,3 millioner kroner skal dækkes  af staten i tilfælde af et salg.

Læs også Gå i skole på golf-resort: Unge i kø til læreplads hos Lars Larsen

Tradium beskæftiger cirka 500 medarbejdere og underviser 3.200 elever fordelt på syv adresser i Randers og omegn.