Tørken dræber dræbersnegle

Eksperter spår færre dræbersnegle i haverne

Foto: Bolius

Godt nyt til østjyske haveejere. Tørt vejr kan meget vel vise sig at være en gevinst for haveejerne. Eksperterne mener ikke, at der bliver lige så mange dræbersnegle, som der plejer.

Tørke er ringe vilkår for den iberiske skovsnegl - bedre kendt som dræbersneglen. Derfor spås den ikke de bedste chancer denne sommer.

- Vi har haft et koldt og meget tørt forår, og det er ikke gode vilkår for dræbersnegle. Det vil helt naturligt have begrænset udbredelsen. Derfor tør jeg godt sige, at det ikke bliver noget kæmpe snegleår i år, siger biolog ved Institut for Bioscience på Aarhus Universitet Stine Slotsbo til Bolius.dk.

For tidligt at glæde sig

Men derer ingen grund til at strække armene over hovedet endnu. Det er for tidligt at afblæse dræber-alarmen.

Dræbersneglen er i stand til at vokse ekstremt hurtigt, når temperaturen øges en smule. Den evne til ekplosionsagtigt vækst i varmt vejr udgør en stor risiko.

Selvom foråret var tørt og køligt, så er sommeren startet vådt og varmt - lige noget for en dræbersnegl.

- Vejret i juni med store nedbørsmængder, favoriserede dræbersneglene. Og det øgede risikoen for en sæson med mange dræbersnegle. Den seneste tids varmebølge kan dog have sat en stopper for det, siger Jes Aagaard, naturvejleder ved Naturstyrelsen, til Bolius.dk.