Topsejlere sætter karrieren på pause efter OL-skuffelse

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard skruer ned for karrieren, efter at 49'erFX-sejlerne ikke kom med til OL

Foto: Privatfoto / idamarie.dk

1 af 3

For en måned siden måtte 49'erFX-sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard se drømmen om OL i Rio forsvinde, da landsholdskollegerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen vandt den nationale udtagelse.

Som en direkte konsekvens vælger Aarhus-sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard nu at sætte karrieren på pause.

- Vi har efter mange overvejelser besluttet, at vi ikke skal være træningspartnere med Jena og Katja op mod OL, skriver de to sejlere på deres hjemmeside.

Aarhus-sejlere misser OL efter tyvstart

Tid til studier, arbejder og rejser

- Det skyldes, at når vi virkelig kigger ind i os selv, har vi allermest lyst til at bruge tid på nogle af de ting, vi har fraprioriteret de sidste mange år. Derfor har Ida genoptaget sine studier på erhvervsøkonomi, hvor hun allerede er i gang med at læse.

- Marie, som først kan starte i skole til sommer, har planlagt at arbejde blandt andet som træner de næste par måneder og derefter tage ud på en længere backpackerrejse, meddeler de.

Aarhus-sejlere tog kæmpe placerings-hop

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der i 2014 blev kåret som Årets Fund i dansk idræt, tager dog EM i april med.

Parret udelukker heller ikke at genoptage karrieren senere.

- Om vi tager en kampagne mere mod OL i Tokyo i 2020, har vi ikke besluttet os for endnu. Det skal vi bruge det næste lange stykke tid på at overveje. Men det er bestemt ikke udelukket, meddeler sejlerparret.