Topdommer efterlyser mere faglighed i fodbolddebatten

Jakob Kehlet så gerne, at sportsjournalister og eksperter satte sig mere ind i fodboldreglerne, inden de går ud og bedømmer dommernes indsats

03:36

I tirsdagens Fodbold med Horup var landets højst rangerede dommer, Jakob Kehlet, gæst i panelet sammen med AC Horsens-manageren Bo Henriksen.

Temaet for hele debatten var dommere, og imod slutningen fik Jakob Kehlet mulighed for at komme med sine input til, hvor han gerne så en ændring i den almindelige fodbolddebat.

Og her kom den 37-årige dommer med en opfordring til den danske sportspresse.

- Der er ingen regler om, at man skal have et dommerkort, når man er sportsjournalist, og det mener jeg som sådan heller ikke, at man skal have. Men hvis jeg sad og var ansvarlig for et emne, så ville jeg sætte mig rigtig godt ind i reglerne omkring det.

04:44

Hvad er en god dommer? AGF's spillere og trænere sætter ord på, hvordan de ser den gode dommer.

Luk video

 - Jeg siger ikke, I skal kende alle detaljerne, men det kunne være interessant, for eksempel en gang om året, at deltage i en samling med nogle dommere, og høre, hvad der er af nye regler, siger Jakob Kehlet.

- Det er sjovt, at det er det, vi bliver bedømt på (i pressen, red.), men du kan høre, at det slet ikke er det, spillerne bedømmer os på. De bedømmer os ikke på, om vi laver den her ene fejl men på, om vi er mennesker.

05:44

Hvad er en dårlig dommer? Ankersen, David Nielsen, Daniel A. Pedersen, Casper Højer og Backman sætter ord på det her.

Luk video

Mindre brok over "ligegyldigheder"

Jakob Kehlet fik også mulighed for at komme med ønsker til, hvordan trænerne kan ændre sig ude på sidelinjen. 

Og her påpegede han reaktionen ved små forseelser som eksempelvis frispark og indkast.

- Når det er lidt "ligegyldige" ting, der synes jeg godt, man kan se lidt indad og spørge sig selv, om man behøver kommentere og kræve en forklaring på hver eneste kendelse, siger Jakob Kehlet, der henvendte sig til alle ligaens trænere og altså ikke kun Bo Henriksen, der også var i panelet.

Se hele tirsdagens udgave af Fodbold med Horup herunder.

01:01:36 Luk video