To topchefer fyret

Blev afskediget på grund af utilfredshed med ledelse

Kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning og direktør Jette Rud Knudsen er blevet fyret. Foto: Odder Kommune. Collage: TV2OJ

Politikerne i Odder Kommune er i færd med at rydde gevaldigt op i den kommunale ledelse.

I dag oplyser kommunen i en pressemeddelelse, at både kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning og social- og kulturdirektør Jette Rud Knudsen er blevet indstillet til afskedigelse.

Beslutningen blev truffet af et enigt økonomiudvalg i søndags og sker ifølge borgmester Uffe Jensen (V) efter utilfredshed med ledelsen. Blandt andet har flere medarbejdere henvendt sig omkring problemer med samarbejde:

- Konklusionen er, at vi ikke anser kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning og direktør Jette Rud Knudsen som de rette personer til at lede Odder Kommune, siger borgmester Uffe Jensen og fortsætter:

- Der er ikke sket noget kriminelt eller strafbart. Det her er sket på baggrund af en samlet helhedsvurdering af de to personer.

Sagde sit job op i sidste uge

Afskedigelserne kommer efter, at kommunens direktør for børn, unge, teknik og miljø, Mads Gammelmark, valgte at sige sit job op i sidste uge.

Det er endnu uvist, hvornår en ny direktion er på plads, fortæller borgmester Uffe Jensen:

- Nu skal vi drøfte hvordan vi skal organisere den nye ledelse i kommunen. Indtil det er afgjort, håber jeg, at alle kommunens ledere og med-arbejdere 'rykker tættere sammen i bussen", så vi sammen kan bringe Odder Kommune sikkert gennem de kommende måneder, siger han.

På grund af de to direktørers kontrakter, har kommunaldirektøren 12 måneders opsigelse og får en godtgørelse på ligeledes 12 måneders løn. Det vil sige i alt 2,6 millioner kroner.

Socialdirektøren har seks måneders opsigelse og en fratrædelsesgodtgørelse på 12 måneders løn, svarende til 1,9 millioner kroner, oplyser kommunen.