Togpenge uddelt

28.000 kroner til 13 organisationer

00:48

1 af 2

Tokroner kan gøre en stor forskel, hvis der bare er nok af dem. I dag, onsdag, delte Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), hele 14.000 af slagsen ud.

De såkaldte togpenge, som er penge samlet ind over hele året ved den eldrevne togbane på Aarhus Hovedbanegård, blev onsdag uddelt til 13 organisationer i Aarhus. I alt blev 28.000 kr. delt ud.

- Det betyder rigtig meget, at vi kan give en anerkendelse til nogle af de mange engagerede mennesker i vores by, der hver dag gør en kæmpe forskel for nogle mennesker, som enten er psykisk sårbare, eller har andre problemer i hverdagen, som de skal have hjælp til, fortæller Jacob Bundsgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Pengene er blevet uddelt til 13 forskellige organisationer lige fra væresteder og varmestuer til kreative projekter. Og selvom der ikke er tale om mange penge, så betyder det alligevel noget, mener Jacob Bundsgaard.

- Det handler om at anerkende, at de her mennesker gør en forskel og vise, hvor vigtige de er, siger han.

Selvom pengene er små, så falder de på et tørt sted. En af dem, der modtog penge, var gruppen De Splittergale, der i næsten 25 år har optrådt med musik, gøgl og dans i Aarhus. Tokronerne bliver brugt på nye instrumenter.

- Vi spiller meget på gaden, og det bliver instrumenterne altså slidte af. Derfor skal vi have nogle nye. Vi har blandt andet en rumsterstang, der hedder Sonja, og hun trænger snart til en renovering, fortæller medlem af gruppen, Hr. Mads Benjamin Waltoft, til TV 2 | ØSTJYLLAND

Se togpengene blive uddelt i videoen øverst i artiklen.