Togaflysninger flere steder

Sådan rammer uvejret togtrafikken i Østjylland

Togene vil holde stille på udvalgte strækninger fredag, hvis stormen Alexander viser tænder som frygtet.

Østjylland og resten af Danmark bliver fredag eftermiddag ramt af en voldsom storm, der bevæger sig fra den jyske vestkyst hen over landet i løbet af aftenen, indtil den stilner af ved 02-tiden efter have raset hen over Bornholm.

På baggrund af de seneste prognoser fra DMI varsler Banedanmark af sikkerhedsmæssige årsager ændringer i togtrafikken fra fredag eftermiddag.

- Mange mennesker vil måske netop i morgen benyttet sig af den kollektive trafik, og det er derfor vi allerede melder ud nu, hvilke tog, der bliver ramt, så folk har mulighed for at planlægge anderledes, siger trafikdirektør Peter Svendsen, Banedanmark.

De aflyste tog bliver efter planen ikke erstattet af anden befordring.

- Vi ved endnu ikke, hvor omfattende stormen bliver, men hvis prognoserne fra DMI holder stik, er dette, hvad der vil ske i togtrafikken fredag, siger Peter Svendsen.

Se: Vildt vintervejr forude

Banedanmark melder endeligt ud om togtrafikken under stormen fredag klokken 10.00, og derfor er rådet til passagerne at holde sig opdateret via rejseplan.dk eller Arrivas trafikplan.

På strækningen Lunderskov-Aarhus bliver der kørt med reduceret togdrift, og på strækningen Herning-Aarhus vil der kun være timedrift.

I Østjylland vil der fredag fra klokken 19.00 være timedrift på strækningen Odder-Aarhus-Grenaa.