Tjener 10.000 kroner per vagt

Vagtlæger behandler 15 patienter i timen

Vagtlæger, der arbejder mellem otte og 10 timer, tjener i gennemsnit 10.000 kroner per vagt. Det viser en stikprøve, som Region Midtjylland foretog i 2009, skriver dr.dk.

Lægerne bliver betalt i forhold til det antal patienter, de behandler.

Ifølge undersøgelsen har vagtlægerne omkring 15 patienter i timen. Det svarer til fire minutter per patient.

- Det lyder som om, de har rigtigt travlt, og at de har dårlig tid til at få de rigtige oplysninger fra patienterne. Det kan have de konsekvenser, at man træffer sine beslutninger på et ufuldstændigt grundlag og risikerer, at træffe nogle forkerte beslutninger, siger Torben Mogensen, der er ekspert i patientsikkerhed og vicedirektør på Hvidovre Hospital.

Lægerne afviser, at aflønningen er et problem.

- Det er en kombination af, at det er virkelig højtuddannede folk, som har et stort ansvar, og som arbejder på et tidspunkt, der er til ulempe for dem. De arbejder intensivt i de timer, de er på vagt, men det er sådan, at hvis der er for stort pres på, kan man kalde ekstra folk ind,« siger Tue Müller, der er medlem af bestyrelsen i Praktiserende Lægers Organisation.

21 SØNDAG afslørede for nylig, at det kan have store konsekvenser for patienterne, at de danske læger, som er på vagt uden for normale åbningstider får cirka 90 kroner for at klare henvendelsen over telefonen, men omkring 39 kroner, hvis han sender patienten videre til konsultation eller et besøg af vagtlægen.

I en måling foretaget af Epinion for DR Nyheder svarede hver 10., at de havde oplevet, at de eller en i deres familie er blevet afvist af vagtlægen, selvom det efterfølgende viste sig, at der var brug for behandling.