Andebryststeg solgt i Føtex, Netto og Bilka trækkes tilbage

Der er konstateret afvigende lugt i enkelte andebryststege. Også kalkuner trækkes tilbage

Andebryststegene kaldes tilbage, da der er konstateret afvigende lugt i enkelte stege. Genrefoto. Foto: Bax Lindhardt - Ritzau Scanpix

Hvis du har en andebryststeg eller kalkuner liggende i køleskabet til julemiddagen, så kan det være en god idé at tjekke den.

Virksomheden Geia Food tilbagekalder søndag to typer fersk andebryststeg, som er solgt i Bilka-, Netto- og Føtex-butikker over hele landet. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Andebryststegene kaldes tilbage, da der er konstateret afvigende lugt i enkelte andebryststege.

Læs også Troels Kløvedal er død

Der er tale om Fersk Frilands Oscar andebryststeg og Fersk Frilands andebryststeg. De vejer begge 1500 gram og er produceret 12., 13., 14. eller 15. december.

Sidste anvendelsesdato er alle datoer.

Stregkoden på Fersk Frilands Oscar andebryststeg er 5701012125396, mens stregkoden på den anden slags andebryststeg er 5706911008511.

Har man en af de tilbagekaldte andebryststege liggende, så rådes det, at man afleverer den tilbage til butikken og får varen ombyttet. Hvis ikke, bør man kassere varen, lyder det.

Kalkun kaldes tilbage

Geia Food er ikke den eneste danske virksomhed, der kalder kød tilbage umiddelbart inden jul. Også Raunsmed Fjerkræfarm har tilbagekaldt et parti frisk slagtet dansk kalkun.

Det lugter "afvigende" og ikke er egnet til at blive spist af mennesker. 

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Det drejer sig om produktet 'Dansk kalkun' med sidste holdbarhedsdato 27.12 2018 og 28.12 2018. Nettovægt mellem fem og otte kilo, lot nummer 160.

Læs også Kinesiske byer kæmper om at lave tro kopi af Randers

I Østjylland er produktet er solgt i Hørning Slagterforretning. Derudover er det solgt følgende steder: Raunsmed Fjerkræfarm, Vollsted slagterforretning, Stoholm slagterforretning, Dyssegaarden Roskilde, GrisogKo (Haderslev), Aadum kalkun, Slagter Friis, Nakskov samt Slagteren på Møllevej i Thisted.

Ifølge Fødevarestyrelsen er der konstateret dårlig luft ved åbning af pakkerne, og afvigende eller dårlig lugt gør, at produktet ikke er egnet til at blive spist af mennesker.

Fødevarestyrelsen råder dem, der har købt produktet til at levere det tilbage til forretningen, hvor det er købt, eller kassere det.

01:57

VIDEO: Mange østjyder havde søndag travlt med at finde julegaven, inden det var for sent. Se mere i dette tv-indslag.

Luk video