Tjek badevandet

Udbyhøj Lystbådehavn nu en officiel badevandsmåler

Sommeren er over os, og når solen endelig vælger at kigge frem, gælder det om at holde øje med vandtemperaturen.

Derfor indfører Havnefogeden fra Udbyhøj Lystbådehavn nu en officiel badevandsmåler hos TV2 Vejret, så man kan følge temperaturen på badevandet ved Udbyhøj Strand. Det oplyser Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Sammen med skolernes sommerferie begynder badesæsonen for alvor. Og i år er det den første sommer, hvor badegæsterne kan følge temperaturen på badevandet ved Udbyhøj Strand. 

Officiel badevandmåler

Havnefoged Christian Heibel Godsk fra Udbyhøj Lystbådehavn er blevet officiel badevandsmåler for TV 2 Vejrets Badevandspatrulje. Det betyder, at han hver dag frem til den 11. august måler temperaturen for både badevand og sommerluft.

Målingerne foregår præcis kl. 12, hvorefter tallene bliver indberettet til TV 2 Vejret. Fra deres hjemmeside og tv-udsendelser kan man på den måde følge med i dagens aktuelle badevandstemperatur fra Udbyhøj Strand. 

Målingen af badevandet bliver foretaget en meter under vandoverfladen for at få den helt præcise temperatur. Havnefoged Christian Heibel Godsk forventer, at målingerne henover skolernes sommerferie vil vise, at badevandet ved Udbyhøj er et par grader varmere end andre steder i landet.

-Når først solen slår igennem, er vandet som regel et par grader varmere herude på grund af de stille strømforhold i Randers Fjord, siger han.

Det Blå Flag

Udbyhøj Strand er certificeret med det Blå Flag for sit fine badevand. Stranden er børnevenlig med 5000 kubikmeter nylagt sand og lave bundforhold det første stykke ud i vandet.

Målingerne kan også følges fra forsiden af lystbådehavnens hjemmeside www.udbyhøjlystbådehavn.dk ligesom de hver dag vil blive noteret på et skilt udenfor havnekontoret.