To tiltalt for røveri der endte med drab

Politiet er klar med tiltale mod tysk mand, der blev anholdt på kro i Hornslet. Stjålet BMW blev fundet i Mariager Fjord.

Det var et røveri, der pludseligt løb af sporet. En grillbar-ejer blev dræbt af skud, og nu er to tyske mænd blevet tiltalt.

Det er Statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland, der nu har færdiggjort anklageskriftet mod de to. Det så ellers længe ud til, at de ville klare frisag, for hos Fyns Politi var sagen gået helt i stå. Drabet blev begået i 2004 i Bogense, men først sidste år gik det op for politiet, at fundet af en BMW på bunden af Mariager Fjord kunne kædes sammen med drabet.

Vidner havde netop set en lignende BMW forsvinde efter drabet.

Ejeren af grillbaren, Nhut Thay Ngyen, blev dræbt med skud fra en 9 mm pistol. Det er politiets opfattelse, at de to mænd i en stjålen BMW cabriolet kørte til Bogense fra Tyskland. De
forsøgte at røve dagens udbytte fra grillen, men Ngyen og hans hustru forsøgte at stikke af i en varevogn, da de dræbende skud faldt.

Efterforskningen gav desuden også en mindre narkogevinst. Hos den ene af mændene, der ved anholdelsen opholdt sig i Hornslet på Djursland, fandt politiet knap et kilo amfetamin. Der er lagt op til, at statsadvokaten vil kræve de to mænd udvist for bestandigt, hvis de findes skyldige.