Tiltalt byrådspolitiker får støtte af aktionsgruppe

Urimeligt at kriminalisere hjælp til flygtninge, lyder det fra aktionsgruppe, som møder op til retssag

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når Retten i Aarhus tirsdag behandler en sag om det aarhusianske byrådsmedlem Maria Sloth fra Enhedslisten.

Aktionsgruppen Welcome To Denmark har bebudet, at man vil være til stede med bannere foran den nyrenoverede retsbygning, når sagen mod lokalpolitikeren indledes.

Maria Sloth er sammen med sin bofælle tiltalt for at have overtrådt udlændingeloven ved i september sidste år at have åbnet deres hjem for to flygtninge uden lovligt ophold i Danmark.

Vigtigt med soldaritet
- Vi synes, det er vigtigt, at vi viser solidaritet med de mennesker, der har handlet som så mange andre i september sidste år, da flygtninge kom herop og havde brug for hjælp, siger talsperson for aktionsgruppen Welcome to Denmark Line Søgaard.

Gruppen var også til stede, da Retten i Nykøbing Falster i marts behandlede en lignende sag. Her var forfatteren og debattøren Lisbeth Zornig tiltalt for at have fragtet en syrisk familie fra Rødbyhavn mod Sverige.

Zornig og hendes mand blev idømt en bøde på 22.500 kroner hver.

Men parret burde aldrig være blevet dømt, lyder det fra Line Søgaard. 

Læs også Politiker i retten for at huse flygtninge

- Vi vil vise politikerne, at der ikke er nogen rimelighed i at straffe mennesker, som om de var kriminelle, når det, de har gjort, er en medmenneskelig handling, siger Line Søgaard.

Flere medlemmer sigtet
Aktionsgruppen tæller flere medlemmer, der selv er sigtet for at hjælpe flygtninge uden lovligt ophold i landet.

Støtten kommer også fra den tiltalte byrådspolitikers eget bagland, Enhedslisten.

- I ekstreme situationer kan civil ulydighed være et legitimt og demokratisk skridt at tage, hedder det i en pressemeddelelse fra Enhedslisten Århus og Enhedslisten Århus Øst.

- Hvis loven forbyder os at hjælpe nødstedte mennesker, der banker på vores dør, er det vores klare holdning, at loven bør laves om, lyder det.