Tiltalt betjent: Føler mig lagt i offentlig gabestok

59-årig betjent tiltalt for at tale frækt til kvindelige køreelever føler sig dømt af pøblen på forhånd

Torsdag var sidste retssag i sagen mod en 59-årig betjent ved Østjyllands Politi, der er tiltalt for som køresagkyndig at have krænket 15 unge piger verbalt. Han nægter sig skyldig, og i retten forklarede han, at de sociale medier har dømt ham på forhånd. Den rigtige dom kommer på onsdag i næste uge.

Der var ellers lagt op til, at der skulle afsiges dom i sagen i dag, men det sidste retsmøde blev forsinket, og selve domsafsigelsen blev derfor udsat. Undervejs var to vidner inde at give forklaring, ligesom den tiltalte selv ønskede at komme med sine sidste ord.

Det er hårdt at se, hvordan jeg bliver svinet til der, og jeg føler mig nærmest dømt på forhånd

Den tiltalte i retten

Her slog han sin uskyld fast og mente helt klart, at det blot var ondsindede rygter skabt på de sociale medier, der var skyld i, at han var havnet på anklagebænken.

- Det er en personlig hetz mod mig, der er startet på Facebook. Jeg føler mig lagt i offentlig gabestok. Det er hårdt at se, hvordan jeg bliver svinet til der, og jeg føler mig nærmest dømt på forhånd, lød det fra den tiltalte i retten.

Bruger slet ikke de ord

Over 20 forskellige vidner - herunder 15 unge tidligere køreelever - har afgivet forklaring i retten, og langt hovedparten har kunnet fortælle om upassende og lidt for frække bemærkninger fra den køresagkyndige under deres køreprøve. 

- Men de ord og vendinger, som man mener, jeg har sagt, ligger slet ikke til mig. Det er ikke ord, jeg bruger, så jeg er fuldstændig uforstående over for anklagerne, forklarede den tiltalte endnu engang i retten torsdag.

Læs også Betjent tiltalt for sexsnak får først dom i næste uge

Han har selv gået mange af pigerne, der anklager ham, igennem på Facebook og mener, at de har forskellige tilhørsforhold.

- Der er blevet skabt en form for indbyrdes forståelse for, hvordan jeg er og har ageret, sagde han i retten.

Det var en af hovedårsagerne til, at han og forsvareren Henrik Garlik ønsker den 59-årige betjent frifundet i sagen. De mener ikke, at vidnerne er troværdige. Noget som anklageren fra statsadvokaten, Christian Schou, af gode grunde afviser. 

Læs også Betjent tiltalt for sexsnak: Dine patter sidder helt rigtigt

- Det er kun den tiltalte og eleven, der ved, hvad der er sagt under prøverne. Men 15 elever har gengivet stort set alt det krænkende, som den 59-årige skulle have sagt, lød det fra Christina Schou under hendes sidste ord.

Hvis ord der så bliver vægtet tungest, skal dommer Marianne Sonne og de to domsmænd afgøre, og det gør de inden domsafsigelsen på onsdag den 5. april kl. 12.45.