Tilst vinder fornem DM-titel

Idrætsforening er landets bedste til udvikling

Århusianske tst-Tilst er kåret som vinder af DM i foreningsudvikling.

31 idrætsforeninger fra hele landet har kæmpet om den fornemme titel, og tst-Tilst er nu kåret som vinder for sin indsats for at åbne foreningens døre for grupper, som ikke har tradition for at deltage i foreningslivet

Titlen kom i hus ved DM-finalen i Odense Kongrescenter mandag aften, hvor også social- og integrationsminister Karen Hækkerup deltog.

Dorte With, der er formand for DM-juryen og hovedbestyrelsesmedlem i DGI, begrunder valget:

- tst-Tilst viser stor social ansvarlighed med sit fokus på unge og etniske grupper, der ikke er så kendt med foreningslivet. Foreningen har startet aktiviteter specielt for dem og samarbejder med både skole og boligforening for at nå dem, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Blandt 30 foreninger til DM

Siden september sidste år har tst-Tilst dystet med 30 idrætsforeninger fra hele landet om at vinde DM i foreningsudvikling.

I den intensive dyst lyser tst-Tilst op som et fyrtårn, der udvider foreningens pallette af idrætsaktiviteter for at nå nye målgrupper. Det vurderer den DM-jury, som har studeret udviklingsarbejdet i de 30 foreninger.

Særligt har DM-juryen noteret sig, at tst-Tilst har startet boksning, der nu har 20 unge medlemmer og et cykelhold med 50 medlemmer.

Et samarbejde med skolen og et aktivitetscenter for udviklingshæmmede udmønter sig nu også i planer på facilitetsområdet.

- tst-Tilst har taget initiativ til at bygge bro mellem boligforeninger og villaområder, og samarbejder med skolen om at opbygge kommunikationsveje, der skal styrke elevernes idrætsengagement, siger Dorte With.