Tilslutnings-anlæg indvies

Ny adgang til Djurslandsmotorvej ved Søften

Det nye tilslutningsanlæg lidt øst for motorvejskryds Aarhus N. I baggrunden ses Søften by og erhvervspark. Foto: Bjarne Sig Jensen

Den 18. juni indvier transportminister Henrik Dam Kristensen (S) et nyt tilslutningsanlæg til og fra Djurslandsmotorvejen fra Høgemosevej ved Søften nord for Aarhus.

Umiddelbart herefter vil de første bilister kunne køre på ramperne til og fra motorvejen, som går fra Søften og ud på Djursland.

- Det giver rigtig god mening, at vi har bygget dette anlæg, så trafikanterne får bedre adgang til Djurslandsmotorvejen, fortæller transportminister Henrik Dam Kristensen i en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet. 

- Det vil hjælpe til at gøre den daglige køretur lettere for rigtigt mange, der bor i området omkring Søften og Hinnerup. Og det vil sikre, at der er en god trafikbetjening af erhvervsområdet og de arbejdspladser, der ligger omkring Høgemosevej, fortsætter ministeren.

Ud over erhvervstrafikanter kommer privatbilister fra hele området omkring Søften og Hinnerup til at kunne benytte anlægget, hvis turen går til eller fra Djursland. 

- Vi er rigtig glade for nu at kunne invitere trafikanterne til at køre både til og fra Djurslandmotorvejen på de to nye ramper her ved Høgemosevej, fortæller projektleder i Vejdirektoratet Peter Lund Hansen i en pressemeddelelse.

- Jeg ved, at det har været et meget varmt lokalt ønske, som vi nu har indfriet, tilføjer han.

Tilslutningsanlæggets udformning

Selve anlægget består af to ramper - en tilkørselsrampe fra Høgemosevej mod øst ned på motorvejen og en frakørselsrampe fra motorvejen mod vest til Høgemosevej.

Tilkørselsrampen er lidt længere end frakørselsrampen for at sikre, at trafikanterne kommer op i passende fart inden de fletter ind på motorvejen. Høgemosevej er en mindre kommunevej, som krydser Djurslandmotorvejen umiddelbart øst for motorvejskryds Aarhus Nord.  

Det er midler fra Regeringens Grønne Transportpulje fra 2009, der har gjort det muligt at bygge tilslutningsanlægget. Pengene blev bevilget i 2011. Anlægsarbejdet har stået på i 2012 og foråret 2013.