Tilfredshed i Silkeborg IF med beskedent overskud

Fodboldklubben fra Søhøjlandet kan præsentere et overskud på 3,7 mio. kr. primært skabt gennem ejendomsinvesteringer

Silkeborg IF's direktør, Kent Madsen, er godt tilfreds med det økonomiske resultat for 2016.

En stor del af Superligaens klubber kører med underskud, men det er ikke tilfældet i Silkeborg IF. Her præsenterer klubben i dag et overskud for 2016 – om end det er en smule beskedent.

3,7 mio. kr. står der på bundlinjen, og det svarer til forventningerne.

Vi har et håb om, at det nye stadion kan gavne fodboldforretningen.

Kent Madsen, direktør, SIF

- Jeg er godt tilfreds. Halvdelen af 2016 tilbragte vi i 1. division, som kostede os penge. Samtidig har vi brugt tid og penge på at styre det nye stadionbyggeri og udvidelse af Papirfabrikken, så det er positivt, at vi kan leve op til forventningerne, siger direktør i Silkeborg IF Kent Madsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Der er dog flere skår i glæden ifølge direktøren. Hovedårsagen til overskuddet skal findes i det ejendomsselskab, koncernen bag klubben også driver.

- Det er nu ottende år i træk, at Papirfabrikken giver et stort overskud, og de penge bruger vi så til at drive fodbold. Det er ikke rimeligt og langtidsholdbart, siger Kent Madsen.

Forventer større overskud i fremtiden

Selve fodboldforretningen giver nemlig ikke overskud, men det skal der rettes op på.

- Vi har et håb om, at det nye stadion kan gavne fodboldforretningen med øgede sponsorindtægter, fordi sponsorerne får bedre forhold, flere gæster på stadion og udnyttelse af hovedbygningen til konferencecenter, forklarer direktøren. 

  Foto: Bo Amstrup - Scanpix

I forhold til sidstnævnte vil man hente inspiration fra Randers og Esbjerg, der har formået at bruge faciliteterne, også når der ikke spilles fodbold.

I 2017 budgetterer Silkeborg IF derfor med et overskud mellem 0-6 mio. kr., og når det nye stadion for alvor er oppe at køre i 2018, forventes et endnu større overskud.

Læs også Sæt kryds i kalenderen: Nu er der sat tidspunkt på superligakampe

- Så kan spillersalg, vores sportslige situation og meget andet selvfølgelig også spille ind. Det er derfor, vi arbejder med et spænd i forventningerne, siger Kent Madsen.

På banen skal Silkeborg IF snart i gang med gruppespillet for at undgå nedrykning. Her møder man AaB, AGF og Viborg.