Tilfredshed: Folk fra Aarhus vil os gerne

Horsens Kommune har succes med at tiltrække borgere - og de er glade for at bo der, viser ny undersøgelse

03:41

1 af 2

Gode indkøbsmuligheder og et bredt udbud af kultur- og naturoplevelser.

Det er nogle af de områder, som tilflyttere i Horsens Kommune sætter stor pris på og er godt tilfreds med i deres nye hjemkommune. Det viser en tilfredshedsundersøgelse, som kommunen netop har offentliggjort.

Størstedelen af tilflytterne, der har svaret i undersøgelsen, kommer ifølge erhvervskonsulent i Horsens Kommune Helle Laursen fra nabokommunen Hedensted og fra Jyllands største by, Aarhus.

Stor tilfredshed med at bo i Horsens

Det er de lavere hus- og grundpriser kombineret med kommunens andre tilbud, som gør Horsens attraktiv, fortæller hun:

- Derfor giver det også mening, at vi flere gange målretter vores tilflytningskampagner mod Aarhus, fordi det er der, at folk begynder at finde ud af, at hvis man gerne vil realisere sin boligdrøm, så er det ikke altid så nemt inden for de økonomiske rammer i Aarhus, siger Helle Laursen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Gode pendlermuligheder

Horsens Kommune har flere gange forsøgt at markedsføre sig over for aarhusianerne. I april 2015 åbnede kommunen en butik i hjertet af Aarhus med budskabet 'Horsens - lidt rigere', som skulle forsøge at vække interessen for kommunen 40-50 kilometer sydpå.

- Det er nemt for folk at pendle både den ene og anden vej. Vi er et sted, hvor man inden for en time kan nå 450.000 arbejdspladser, siger Helle Laursen.

Gennem de seneste år har Horsens indtaget pladsen som en af landets hurtigst voksende kommuner med omkring 880 nye borgere om året. Flertallet af dem er tilflyttere.

Ifølge erhvervskonsulent Helle Laursen er Horsens Kommune inde i en god spiral. Flere tilflyttere fører til blandt andet flere arbejdspladser, flere huskøb og mere nybyggeri

Du kan høre Helle Laursen fortælle mere om fordelene ved det stigende antal tilflyttere i videoen øverst i artiklen.