Tilbud til sårbare randrusianere står til at lukke

Tilbuddet Mistbænken i Randers lukker ved årsskiftet ved mindre politikerne kan finde en pose penge til at redde det

01:50

Et tilbud i Randers har haft held med at hjælpe ledige med psykiske og sociale problemer. Men om kort tid kan det være slut, for ordningen, der er en del af jobcentret, står til at lukke ned ved årsskiftet. 

Og det kan være kritisk for brugerne, der har svært ved at passe ind på det ordinære jobcenter.

Tilbuddet hedder Mistbænken og er en del af værestedet Fontænen. Her kommer der cirka 200 brugere med psykiske eller sociale problemer.

Læs også Kasper Fuhr afviser ansvar for dårligt byrådsklima

På grund af ny lovgivning på området har forvaltningen i Randers Kommune valgt at lukke ordningen ned. Men det forsøger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten nu at forhindre, da han frygter, at brugerne i fremtiden ikke kan få den hjælp, de har brug for. Derfor sætter Socialudvalget sig nu sammen for at kigge mærmere på, om de kan finde en løsning, der kan redde stedet.

- Det kan lykkes ved, at vi går ind og for eksempel ser på de puljer, vi har på socialområdet, og om der er nogle penge der, som vi nu bruger på noget, som vi hellere vil bruge på det her, eller om vi har nogle midler, som vi endnu ikke har disponeret over, så vi kan gå ind og redde det her, siger Kasper Fuhr Christensen, der er medlem af Socialudvalget i Randers.

I videoen øverst på siden kan du se mere om Mistbænken og møde en af det, der nu frygter for sin fremtid, hvis stedet lukkes ned.