Tilbage til livet igen

Hjemløse får nye oplevelser til DM i gadefodbold

Det kan være svært, at få hverdagen til at hænge sammen, når man ikke har noget hjem og samtidig kæmper med flere personlige problemer.

I denne weekend får mere end 200 socialt udsatte personer fra hele Danmark mulighed for at gemme problemerne væk for en stund og være sammen med andre.

Det kan de til DM i gadefodbold for socialt udsatte i Randers. Mere end 27 hold stiller op til kamp om æren og præmierne.

Men fremfor alt handler det for mange om sammenhold, fællesskab og succesoplevelser.

Fællesskab frem for alt

Malic Eroglu er med på holdet "Sammenholdet" sammen med andre udsatte personer fra Randers.

Han har været hjemløs i et halvt år. For ham og hans holdkammerater er DM i gadefodbold mere end bare en turnering.

- Det betyder meget for os, at vi får lov til at være en del af det, at vi får lov til at røre os, istedet for bare at sidde derhjemme og kigge på en bleg væg. Der er mange af os, der ikke har så meget at lave. Det hjælper os i gang med livet, siger Malic Eroglu til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- For hver træning bliver det bedre og bedre. Til at starte på kunne man godt mærke, at man lige skulle ind i det. Der er mange af os, som ikke kan med andre mennesker.. flere mennesker på én gang.. Og det har jeg et stort problem med. Jeg er begyndt at komme lidt til, så det er begyndt at hjælpe på det.

Se mere til "Sammenholdet" i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.