Tilbage efter ulykke

Første dag på kontoret for Dorthe Laustsen

02:38

1 af 2

Den aarhusianske sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen (SF) er tilbage på rådhuset efter den ulykke, der lammede hende fra brystet og ned.

I dag trådte hun officielt ind i embedet som rådmand igen og modtagelsen har været overvældende, fortæller hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Allerede da hun for fjorten dage siden var på besøg på rådhuset for første gang siden trafikulykken, for at "måle bordhøjder" og se, hvordan kørestolen kan komme rundt på rådhuset, blev hun mødt af knus og opmuntrende ord fra politiske kolleger og ansatte på rådhuset.

- Det er lidt overvældende og man bliver lidt rørt over, at folk er så omsorgsfulde, siger rådmanden i dag.

Nu gælder det arbejdet

Og så understreger hun ellers, at det handler om at komme i  gang med arbejdet. Et arbejde, som har fået nogle nye facetter efter den voldsomme ulykke:

- Jeg er blevet nogen erfaringer rigere, det må man sige. Jeg synes jo altid, det er godt at sætte sig borgernes sted en gang i mellem, hvis man kan det. Jeg havde måske ikke tænkt, at det skulle være på den her måde, men jeg har alligevel fået nogle erfaringer ved det. Og det jeg synes kan være vigtigt i den her afdeling, det er jo det samspil, der er mellem regionen og kommunen altså på det sundhedsmæssige område og også internt i sundhedsafdelingen.

Hun nævner som eksempel, at det er vigtigt at kommunen er god til at bevilge velfærdsteknologi til borgerne.

Dorthe Laustsen håber, hun kan være med til at forberede et godt kommunalvalg for SF i Aarhus, inden hun træder tilbage til efteråret. Hun erkender, at SF på landsplan har fået nogle gevaldige skrammer i forbindelse med regeringssamarbejdet, men hun mener, at SF i Aarhus vil blive mindre hårdt ramt af tendensen på landsplan.

Blev ramt af skraldebil

Ulykken, der lammede rådmanden skete i juli 2012 på Horsensvej syd for Odder, hvor Dorthe Laustsen som fører af en mindre personbil med trailer svingede ud foran en skraldebil.

Se et indslag om Dorthe Laustsens tilbagevenden i nyhederne klokken 19.30.