Til møde om navn til motorvej

Nu bliver navnestriden afgjort

01:22

1 af 2

Striden om navnet på motorvejsstrækningen tværs over Jylland fra Aarhus til Herning gennem Silkeborg bliver afgjort i dag, fredag.

- I dag har ministeren indkaldt til et møde med borgmestrene og kommunaldirektørerne, så vi forhåbentlig kan få en afklaring på, hvad motorvejen skal hedde, siger Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg Kommune.

Det er ministeren for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen (S), som har indkaldt de involverede borgmestre til mødet.

- Jeg håber, at vi finder en god og ordentlig løsning, og at vi en gang for alle får slået fast, hvad vejen skal hedde, så vi ikke skal diskutere det i fremtiden, siger Steen Vindum, der har en klar mening om, hvad han mener, at vejen skal hedde.

- Jeg tænker, at det er fint, at vejen fra Funder til Herning hedder Herningmotorvejen, og jeg er glad for, at vejen gennem Silkeborg hedder Silkeborgmotorvejen. Det jeg står en lille smule skeptisk overfor er, at vejen fra Låsby til Aarhus så igen hedder Herningmotorvejen. Det, tror jeg, skaber forvirring. Jeg synes, at vejen fra Låsby til Aarhus skal hedde Silkeborgmotorvejen, siger Silkeborg-borgmesteren.

I videoen øverst i artiklen kan du se interviewet med Steen Vindum.