Til middag i mørke: Vi måtte føle os frem til forretten

En gruppe blinde står bag et restaurantkoncept, hvor al mad serveres og spises i mørke. I dag kunne aarhusianere prøve at spise mørke

01:15

Kokken er ved at lukke af, så intet lys slipper ind i restauranten, når gæsterne kommer.

På Café Skovbrynet slukkede personalet lyset, før gæsterne ankom tirsdag aften.

Det var til arrangementet Middag i Mørket, hvor et restaurantbesøg foregår i mørke.

Arrangementet er støttet af Dansk Blindesamfund og er et samarbejde mellem kokkeelever på Aarhus Tech og den københavnske blinderestaurant Dark Waiter.

Læs også Blinde og svagsynede testede Letbanen: Hvor er stopknappen?

- Man kommer til at tale sammen. Og man kommer til at gøre nogle andre ting, når man ikke ser på hinanden, siger Lene Johannsen fra Dark Waiter i København.

Fantastisk oplevelse

En af gæsterne på Café Skovbrynet i Aarhus var Lisbeth Brauballe Bentsen.

02:06

VIDEO: En af gæsterne til arrangementet Middag i Mørke var Lisbeth Brauballe Bentsen. Her kan du høre hendes beskrivelse af oplevelsen.

Luk video

- Det har været en fantastisk oplevelse. Meget anderledes end hvis man havde siddet på en restaurant med lys. Det har været meget specielt, siger Lisbeth Brauballe Bentsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Gæsterne vidste ikke, hvad der kom ind på tallerkenen.

- Allerede ved forretten måtte vi føle os frem. Der var for eksempel en blæksprutte, og på den anden side var der noget meget blødt. Vi vidste ikke, hvad det var, vi spiste, siger Lisbeth Brauballe Bentsen.

Intens oplevelse

Hun hæftede sig især ved, at smagsoplevelsen var meget tydeligere. 

Læs også Helt særlig fodboldklub bliver hyldet af kommune

- I hovedretten var der en meget kraftig smag af rødvin og gorgonzola. Det havde man ikke smagt på samme måde, hvis man havde kunnet se, hvad det var. Det var virkelig intenst, siger Lisbeth Brauballe Bentsen.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om Middag i Mørket på Café Skovbrynet.