Til kamp for øens avis

Risikerer lukning på grund af mediestøtte-ændring

02:19

1 af 2

Udsigten til at øens 105 år gamle avis må lukke, har skabt vrede på Samsø.

Samsø Posten risikerer at måtte opgive at udkomme som dagblad, fordi den mister 1,3 millioner kroner i mediestøtte fra kulturministeriet.

Den nye medieaftale, som træder i kraft næste år, kræver nemlig, at avisen har mindst tre journalister ansat for at være berettiget til støtte.

Samsø Posten har kun to journalistiske medarbejdere og har ikke råd til at ansætte flere. Derfor er den truet af lukning.

- Det kan vi slet ikke affinde os med. Jeg mener, at folketingspolitikerne skal agere på en måde, så de arbejder for hele Danmark. Når man laver sådan noget, skal man kigge på, hvilken betydning det har for yderområderne, siger Samsøs borgmester, Jørn C. Nissen (K), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Dagblad truet af lukning

Flere end 90 pct. af øens husstande abonnerer på Samsø Posten. Ifølge redaktør og indehaver Morten Christensen vil det skade nærdemokratiet, hvis avisen lukker.

- Avisen har stor samfundsmæssig betydning for Samsø. Vi er en af landest mindste kommuner, og Samsø Posten er med til at holde det kommunale system i ørerne, siger han.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.