Til kaffe med en fremmed

Østjyske familier byder udlændinge på kaffe

01:34

1 af 2

Byd en fremmed på en kop kaffe til en snak om løst og fast. Det gør godt 50 familier, der har meldt sig til et arrangement, hvor man får besøg af en anden familie med international baggrund.

Folkeuniversitetet og International Community står bag en usædvanlig kop kaffe i Østjylland søndag eftermiddag. 50 familier har sagt ja til at åbne deres hjem og byde familier med international baggrund på en kop kaffe. Meningen er at lære hinanden bedre at og at være mere åbne.

Succeskriteriet var blot ti familier, der meldte sig til at åbne dørene. Men hele 50 blev slutresultatet. Blandt de mange familier er Aarhus Teaters nye direktør Mick Gordon, som der sammen med sin kone besøger en dansk familie i Beder ved aarhus. Mick Gordon er selv fra Irland.

Også Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard deltager i hygge-kaffen.

- Danskere er åbne, men ofte også meget private mennesker, som viser stor gæstfrihed, når chancen byder sig. Derfor er søndags-kaffe-arrangementet et rigtig godt initiativ, som jeg med glæde bakker op. Det viser, at Aarhus er en åben by, som gerne byder sine internationale gæster velkommen med åbne arme - og en god kop kaffe, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Se, hvordan kaffe-daten går i vores udsendelse klokken 19.30.