Til julebag på plejehjem

Kommune giver de ældre en hjælpende hånd

01:20

Foto: Palle Hansen

1 af 2

Duften af pebernødder og brunkager spreder sig i denne uge på de aarhusianske plejehjem og lokalcentre.

Her besøger medarbejderne fra Aarhus Kommunes afdeling for Sundhed og Omsorg en masse lokalcentre for at bage småkager sammen med brugerne og beboerne.

I dag var rådmanden for netop Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), selv med på turen til lokalcentret og plejeboligerne Vestervang i Aarhus. Med sig havde de masser af smør, mel og sukker, som skulle omsættes til julehygge.

- Det har simpelthen væltet ind med lokalcentre, som gerne vil have besøg af os. Jeg vil gerne sige, at det skal vi gøre til en tradition, hvis det står til mig, siger Jette Skive til TV 2 | ØSTJYLLAND.

For at kunne nå rundt til de mange lokalcentre, er masser af frivillige kræfter engageret i samarbejde med kommunens medarbejdere.

Egentlig havde 30 lokalcentre ansøgt om et julebag-besøg, men på grund af travlhed og for få hænder, er det kun halvdelen, der får hjælp til bagningen.

Hos lokalcentret og plejeboligerne Vestervang er leder Pernille Scherling glad for dagens besøg:

- Vi kan altid spise ekstra kager, så det er hyggeligt, når nogen kommer og arrangerer noget med os, Pernille Scherling leder plejeboligerne.

Ingredienserne til julebaget er sponsoreret af foreninger og butikker. For eksempel leverer SuperBest 11 kilo sukker og Salling har doneret 30 stænger færdig kagedej.

I videoen øverst på siden kan du se, hvordan det så ud, da rådmand Jette Skive hjalp de ældre med at få bagt småkager.

Videoen er lavet Palle Hansen.