Til basket-VM i Kina

Piger fra Marselisborg Gymnasium skal spille VM i skolebasket i Kina

Mens de fleste nyder det gode vejr her i påsken, så render ni piger fra Marselisborg Gymnasium rundt i en hal. Og det gør de endda med glæde. På lørdag rejser de nemlig til Kina, hvor de skal spille VM i skolebasket, skriver stiften.dk.

I december sidste år vandt de ni piger, der er mellem 16 og 17 år, DM i skolebasket. Og den sejr gav dem billetten til Shanghai, hvor de skal måle sig med de bedste i deres aldersgruppe. 

Pigerne går til dagligt i 1. g. på Marselisborg Gymnasiums 4-årige Team Danmark og Esaa-linje, der henvender sig til elite sportsudøvere. Og det må man sige, at de ni piger er. For i deres fritid spiller de basket på Åbyhøjs ynglinge damehold og 1. divisionshold.
 
- Mange af os har kendt hinanden og spillet basket sammen siden 1. klasse, så vi kender hinanden rigtig godt, fortæller den 17-årige holdkaptajn Tanja Stenholt Laursen til stiften.dk.

I turneringen er der skolehold fra 24 forskellige lande, men det skræmmer ikke de aarhusianske piger, der tror på egne evner. De tror nemlig på at slutte i top 4 - som minimum.