- Tiger Woods er velkommen

Dyne-Larsen vil have golf-turnering til Danmark

Foto: Thomas C. K. Priskorn / Flickr

Han er 64 år og foruden 1.850 JYSK-butikker indehaver af en anslået privatformue på knap fire milliarder kroner.

Men trods sin relativt høje alder og det store forretningsmæssige ansvar er Lars Larsens 'indre legebarn' intakt.

Så med den silkeborgensiske dynekonge som økonomisk garant vender de professionelle golfspilleres European Tour efter 11 års pause tilbage dansk jord, når "Made in Denmark" for første af foreløbig tre planlagte gange næste år i august afvikles på hans eget "Himmerland Golf & Spa Resort" i lilleputbyen Gatten ved Farsø.

- Heldigvis har Thomas Bjørn givet tilsagn om at deltage. Uden ham kan man ikke lave en turnering på dette niveau i Danmark, siger Lars Larsen, der har en drøm:

- Det vil være fantastisk, hvis spillere som Tiger Woods eller Rory McIlroy dukker op. De er begge hjertelig velkomne. Mange andre steder i verden har arrangører haft samme drømme. Topnavnene er blevet betalt store pengebeløb under bordet for at stille op, og få år efter er turneringerne gået konkurs. Men den vej har jeg ikke tænkt mig at gå. Turneringen skal blive så god og attraktiv at deltage i, at profilerne kommer af egen fri vilje. Så måske må vi nøjes med de næstbedste i første omgang.

Kunne have betalt hele gildet

Udover ham selv sponsoreres turneringen af blandt andre Nordea, Ecco, Ejner Hessel og Freja Transport.

- I princippet kunne jeg have betalt hele gildet omkring turneringen selv. Men det vil jeg ikke. Det skal være et dansk projekt. Deraf navnet "Made in Denmark". Ikke alle store industrivirksomheder i Danmark har endnu givet tilsagn om at ville være med. Men det arbejder vi på. Der er pt. kommet mellem 55 og 58 millioner ind af de ialt 100 mio. kroner, der skal bruges de første tre år på at få turneringen etableret. Jeg er sikker på, at vi når i mål. Ellers spæder jeg til med restbeløbet, siger Lars Larsen.

Han blev tændt af idéen om at blive turneringsarrangør i 2003, da den første European Tour-turnering i Danmark nogensinde på Simon's i Nordsjælland få dage efter afviklingen gik konkurs.

- Det var pokkers ærgerligt. Men jeg syntes ikke, det skulle stoppe her. Danmark har efter min mening brug for store sportsevents. Og det er lige netop det, "Made in Denmark" er. 100 mio. tv-seere vil kigge med, når der spilles. Men processen frem til der, hvor vi er nået, har ikke været problemfri. Først skulle medejerne af den lukkede turnering købes ud, og så skulle jeg i gang med at bygge en bane, der kunne godkendes til prof-spil. Det har ikke været helt billigt. Millionerne er på det nærmeste trillet ud af min lomme, siger Lars Larsen, der anslår at million-udgifterne har været tre-cifrede.

Viser sin taknemmelighed

Golfsporten er dog ikke ene om at have mærket til Lars Larsens interesse for sport og kultur.

- Nej, da. Jeg har også lagt penge i blandt andet Musik & Teater-huset og fodboldstadion i Silkeborg. Alt sammen er gjort for at vise min taknemmelighed til min opvækst og bysbørnene hjemme i Søhøjlandet, siger Lars Larsen.

European Tour-turneringen vil i første omgang få en samlet præmiesum på 11 mio. kroner, hvoraf vinderen vil indkassere de to.

- Jeg har fået fortalt, at det er et godt sted at starte. Vores niveau er i European Tour-sammenhæng medium. Men man skal jo kravle før man kan gå. Det er langt fra umuligt, at pengepræmierne med tiden bliver større, siger Lars Larsen.