Tidligere borgmester glæder sig over plads i Hall of Fame

Et portræt af den tidligere borgmester i Syddjurs, Claus Wistoft (V), blev i dag afsløret til en fernisering på rådhuset i Ebeltoft

02:05

I dag blev 13 borgmesterportrætter til 14, da den tidligere borgmester i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft (V), kom op at hænge på væggen.

Traditionen tro har han fået malet et portræt, der nu skal pryde borgmestervæggen på rådhuset i Ebeltoft.

Jeg er ikke i tvivl om, at en borgmester leverer bedre i anden periode, men borgerne i Syddjurs har valgt noget andet, og der er ikke plads til at gå rundt og flæbe.

Claus Wistoft (V)

- Jeg glæder mig over, at jeg har tilkæmpet mig en plads i Syddjurs' Hall of Fame, og at jeg får lov til at hænge ved siden af nogle mennesker, som tidligere har gjort en kæmpestor indsats for kommunen, siger Claus Wistoft til TV2 ØSTJYLLAND.

Kun tidligere borgmestre på væggen

Det hedder sig, at væggen er til portrætter af både tidligere og nuværende borgmestre, men øjensynligt prydes væggen kun af tidligere borgmestre.

Nu blander Claus Wistoft sig altså med dét selskab. Det lykkedes nemlig ikke venstremanden at genvinde borgmesterposten til kommunalvalget i november.

Læs også Morten er det yngste byrådsmedlem i Syddjurs nogensinde

- Jeg er ikke i tvivl om, at en borgmester leverer bedre i anden periode, men borgerne i Syddjurs har valgt noget andet, og der er ikke plads til at gå rundt og flæbe. Det er der i øvrigt heller ikke nogen, der gider at høre på, siger Claus Wistoft.

Selv valgt kunstneren

Den tidligere Syddjursborgmester fra Venstre har selv valgt kunstneren bag portrættet. Valget faldt på den lokale billedkunstner Winnie Meisler fra Ryomgård.

De to har samarbejdet om udarbejdelsen af portrættet siden i sommer.

- Det har været en oplevelse at være med til, og det er en smule grænseoverskridende, at jeg nu skal op og hænge på væggen på et maleri, siger Claus Wistoft.

Claus Wistoft

  • 58 år
  • Bor i Kolind
  • Gift og har fire børn
  • Har egen virksomhed inden for landbrug.
  • Uddannet landmand fra Bygholm Landbrugsskole
  • Fik 2684 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013

Fra maleri til foto til maleri

I de tidligere Midtdjurs og Ebeltoft kommuner var der før sammenlægningen til Syddjurs Kommune i 2007 også tradition for at male borgmestrenes portrætter.

Efter sammenlægningen besluttede politikerne dog, at borgmestrene skulle foreviges gennem portrætfotografier, da det økonomisk set bedre kunne svare sig.

Når jeg kigger på maleriet på gangen, vil jeg tænke tilbage på en enormt spændende 4-årig periode.

Claus Wistoft (V)

Den beslutning ændrede politikerne i kommunen dog i 2014, hvor det blev besluttet, at portrætterne af borgmestrene fremadrettet skulle males. Begrundelsen var blandt andet, at det har en større historisk værdi.

- Når jeg kigger på maleriet på gangen, vil jeg tænke tilbage på en enormt spændende 4-årig periode, siger Claus Wistoft.

Du kan se video fra ferniseringen øverst i artiklen.