Thorsen klappet ud af grøften

Byggematadorens advokat er rystet

Arkivfoto.

Den tidligere aarhusianske byggematador Kurt Thorsen blev torsdag anholdt i Tivoli i København, mens han fejrede forlystelsesparkens åbningsdag med en middag på Restaurant Grøften.

En af gæsterne, der også var til stede i Grøften, fortæller til bt.dk, at Kurt Thorsen sad og spiste, da han pludselig blev bedt om at følge med udenfor af en betjent.

- Folk klappede ham ud af restauranten, fordi de sikkert syntes, det var sjovt. Bagefter så jeg ham så udenfor sammen med en betjent. Hvad der skete bagefter, ved jeg ikke. Men han kom ikke tilbage til restauranten, siger øjenvidnet til bt.dk.

Advokat er rystet

Tivolis kommunikationsmedarbejder Ellen Dahl bekræfter over for bt.dk, at Kurt Thorsen blev hentet i Restaurant Grøften af politiet. De nærmere omstændigheder omkring episoden i restauranten er endnu ukendte for Tivolis kommunikationsafdeling.

Kurt Thorsens advokat, Lars Henriksen, er rystet over måden, hvorpå Kurt Thorsen blev anholdt i Tivoli

- Det er helt uhørt at gøre det på den her måde. Det er et brud med alle principper om lighed for loven,« siger Lars Henriksen til bt.dk.

- Jeg ved heller ikke, hvorfor Kurt er blevet anholdt. Politiet siger, der ligger en anholdelsesbeslutning, som de har rettet sig efter, siger han.

Frist udløb i sidste uge

Kurt Thorsen afsoner i øjeblikket en dom for groft skattesvig. Advokaten fortæller, at en frist for afsoning udløb i sidste uge, men at Kurt Thorsen angiveligt selv skulle have talt med Kriminalforsorgen for at aftale afsoningen.

- Han (Kurt Thorsen, red.) fik at vide, at der lige nu var ventetid, og at der nok ville gå et halvt år, før han skulle ind og afsone igen,« siger advokaten til bt.dk.

Lars Henriksen har talt med sin klient, som skal være meget rystet og ked af det. Han er nu indsat til afsoning af sin straf.