Thorning: Skattepakken trækkes tilbage

Hvis S får regeringsmagten, bliver den nye skattepakke trukket tilbage, forsikrer Helle Thorning-Schmidt under besøg i Randers.

Socialdemokraterne vil trække skattepakken til knap ti milliarder kroner tilbage, når partiet får regeringsmagten.

Det fastslog partiformand Helle Thorning-Schmidt efter et debatmøde i Randers med deltagelse af to andre kvindelige partiformænd, de radikales Margrethe Vestager og Kristendemokraternes Bodil Kornbek

- Skattepakken, som Dansk Folkeparti er gået med til, får hårde konsekvenser for vores velfærd. Det nytter simpelhen ikke noget, at vi bliver ved med at bilde hinanden ind, at vi både kan gøre det billigere at være dansker og så samtidig gøre det bedre. Pakken vil gøre det sværere at leve op til vores forpligtelser i velfærdssamfundet, sagde Helle Thorning-Schmidt.

<B>Gælder de skattelettelser, som ikke er gennemført</B>-
Som udgangspunkt vil de skattelettelser, der ikke er gennemført, blive trukket tilbage, sagde Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

- Nu må vi se på den aktuelle konjunktursistuation, hvad der er behov for i dansk økonomi på det givne tidspunkt, men man kan være sikker på, at de skattelettelser, der ikke er gennemført,
vil blive trukket tilbage, sagde S-formanden.

Debatmødet i Randers var arrangeret før skatteaftalen blev indgået mandag, og partisoldater fra de tre partier havde hængt plakater op i byens lygtepæle op til mødet i kulturhuset Værket.

Her blev valgplakaterne for de lokale folketingskandidater i Randers dog pillet ned fra væggene inden debatten til det "aflyste" valgmøde.