Thorbjørn Holst: Beslutningen har været undervejs i et år

I dag sagde Silkeborg IF's Thorbjørn Holst farvel til den klub, han debuterede for i 2007, og beslutningen var tæt på at blive truffet allerede for et år siden

Onsdagens nyhed om at Silkeborg IF's Thorbjørn Holst efter eget ønske har fået ophævet sin kontrakt fik de triste miner frem fansene, for han var en af kulturbærerne i klubben og en næsten komplet midterforsvarer.

Faktisk skal fansene sætte pris på, at de har set Thorbjørn Holst på banen i SIF-trøjen det seneste år, for han var tæt på at sige stop allerede i foråret 2015.

- Det var med i mine overvejelser, da jeg skulle overveje, om jeg ville forlænge eller ej for et års tid siden, men jeg valgte at fortsætte. Jeg har hele tiden haft troen på, at jeg godt kunne gennemføre det her og spille denne sæson færdig, men det kan jeg ikke. Det er lykkes et stykke hen ad vejen ved, at jeg har spillet kampe og forsøgt at klemme balderne hårdere sammen og finde den disciplin og udholdenhed, der skulle til, men nu er det slut, siger Thorbjørn Holst til tv2oj.dk og fortsætter:

SIF-profil indstiller karrieren

- Jeg har været udkørt og har ikke haft ret meget overskud. Jeg har gået for meget med øjnene åbne uden at se noget. Jeg har simpelthen ikke været ordentligt til stede, lyder det fra Thorbjørn Holst.

Han har ikke sat sine støvleknopper i klubben i halvanden uge, for han fik fri til at tænke tingene igennem, og det har hjulpet ham med at træffe valget om at stoppe.

Laudrup lettet efter karrierestop

- Lige nu kan jeg ikke balancere det at spille fodbold og have det godt, og nu er beslutningen truffet, så der har ligget en form for proces i det, mens jeg ikke har været i klubben, forklarer Thorbjørn Holst.

I første omgang er han ikke i tvivl om, at det er et endegyldigt farvel til fodbold, og han har sagt farvel til klubben og holdkammeraterne i dag.

- Det var underligt og vemodigt, men der er også en grad af lettelse i forhold til, at det kommer på bordet nu, og at jeg ikke går med det selv, fortæller Thorbjørn Holst.