Thomas' far: Savner hjælp fra politiet

Michael Stralner er uforstående over for politiets manglende støtte i eftersøgningen af hans søn

03:17

1 af 2

I fire uger har 19-årige Thomas Stralner været forsvundet. Ingen har hørt fra ham siden en bytur i Randers, hvorefter familien frygter, at han er endt i det kolde havnebassin. De og en lang række frivillige samt organisationen Missing People har intensivt søgt efter den unge mand - indtil videre uden held.

I den første tid var også Østjyllands Politi en aktiv del af eftersøgningen, men Michael Stralner, Thomas' far, mener ikke, at myndighederne har gjort nok efterfølgende.

- Når jeg snakker med politiet, siger de, at de ikke er gode til at søge efter forsvundne personer i vandet og ikke kan finde ressourcerne. De kan til gengæld finde begrænsninger, men det vil altså ikke fylde meget rent økonomisk at indkalde Beredskabsstyrelsen eller andre, som har udstyr, teknologi og evner til at søge. Men de skal indkaldes af politiet, og det vælger de så ikke at gøre, lyder det fra Michael Stralner til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Bådejer: Jeg er selv far og vil hjælpe med at finde Thomas

Samfundet bærer et ansvar

Han frygter, at den manglende indsats fra myndighederne ender med en grim oplevelse for civile, der benytter området langs vandet.

- Thomas driver jo op på et tidspunkt, og så bliver det stakkels civile, der går tur med sin hund eller børn, der finder ham. Det synes jeg faktisk ikke, man kan byde almindelig borgere, at de skal samle op efter politiets arbejde, siger Michael Stralner.

Ifølge ham bærer samfundet altså et stort ansvar i sagen.

Politiet: Der bliver ikke trukket vod efter Thomas

Nødt til at få en afslutning

- Alting bør ikke gøres op i penge og ressourcer. Vi må hjælpe hinanden med at komme videre, mener faren.

Og netop det at komme videre har familien og de pårørende meget svært ved.

- Vi kan ikke takle uvisheden og har ingen ro i kroppen. Vi kan ikke sove om natten og få energi - alle tænker kun på at lede efter Thomas, og det kommer til at fylde hele vores liv, indtil han er fundet. Det har smadret familien, som er nødt til at have en form for afslutning, forklarer Michael Stralner.

Ond spøg: Endnu et håb forsvandt

Forstår farens reaktion

Kritikken fra faren vil Østjyllands Politi i dag ikke kommentere på, men herfra har det tidligere lydt således fra Politikommissær Vagn Martinussen til Ekstra Bladet:

- I disse sager er der en naturlig og forhøjet risiko for, at pårørende bliver utilfredse med vores ageren, og det forstår jeg godt. Men vi er altid nødt til at tackle opgaverne ud fra en bredere betragtning, hvor vi også skal vurdere, hvorvidt eksempelvis dykkere i havnen på dette tidspunkt og under disse vejrforhold giver mening. Det mener vi ikke, som forholdene er nu.

Han forstår den frustrerede fars reaktion, men fastholder, at politiet har fulgt de faste procedurer i sagen.

Du kan se hele interviewet med Michael Stralner øverst i artiklen.