Thomas' familie offer for syg joke

Pårørende til den forsvundne Thomas Stralner fik på Facebook pludselig håb om at se deres søn i live

03:21

1 af 2

I over tre uger har den 19-årige Thomas Stralner været eftersøgt. Han forsvandt efter en bytur i Randers, og er set på overvågningsbilleder fra havneområdet. Derfor er faren Michael Stralner da også realistisk omkring, at der er en stor risiko for, sønnen bliver fundet druknet i havnen.

Men i går kom der så pludselig nyt håb om, at sønnen var i live. Flere familiemedlemmer fik en venneanmodning fra en Facebook-profil med navnet Thomas Stralner, hvor der desuden var flere billeder af ham på.

Missing People: Lighunde har afgrænset et område i Randers

- Det viste sig dog at være en falsk profil. Fødselsdatoen var forkert, og efter at have kigget nærmere på profilen, var vi ikke i tvivl om, at den var falsk. Anmodningerne var sendt til hele familien - også Thomas' 10-årige lillesøster. Det er umenneskeligt og ubeskriveligt ondt at gøre sådan noget, lyder det fra faren Michael Stralner til tv2oj.dk.

Hele familien fik ifølge ham tændt et håb, men desværre kun for et kort øjeblik.

- Nu er troen på at finde ham i live igen ikke stort. Profilen blev hurtigt anmeldt af rigtig mange, og Facebook har nu fjernet den igen, fortæller Michael Stralner.

Taknemmelige for støtten

Han og resten af familien går hver dag en fast rute for at lede efter sønnen, og bortset fra gårsdagens ubehagelige oplevelser har de alle oplevet enorm stor opbakning i forbindelse med eftersøgningen.

- Vi kan ikke takke folk nok, og er meget taknemmelig for støtten. Folk har været fantastisk søde og taget ud i deres egne både og ledt efter Thomas i hele dage. Der har ikke manglet noget fra borgerne, siger Michael Stralner.

Missing People: Vi bliver ved, indtil vi finder Thomas

Til gengæld havde han gerne set mere til Randers Kommune eller energiselskabet Verdo, som ejer grunden, hvor sønnen formentlig er forsvundet fra.

- Det er jo dem, der skal kigge på sikkerheden fremadrettet. At han bare kunne vade direkte ind er ubegribeligt, og derfor havde vi da også forventet at høre fra kommunen og Verdo, fortæller Michael Stralner.

I videoen øverst i artiklen kan du se et interview med Thomas Stralners far, Michael Stralner. Nedenfor kan du se et tidligere interview med forældrene. Det blev lavet i forbindelse med eftersøgningen 24. januar: