Test: Hvordan kommer man hurtigst rundt i Aarhus?

Vi har testet, hvordan man hurtigst kommer gennem den aarhusianske morgentrafik

04:02

Mulighederne er mange, når man skal bevæge sig rundt i trafikken.  Man kan for eksempel vælge bil, cykel og offentlig transport. Men hvad er egentlig hurtigst?

Det har vi på TV 2 | ØSTJYLLAND sat os for at finde ud af. Derfor har vi testet netop de tre transportmåder i den aarhusianske morgentrafik. 

Læs også Gode råd til hjemturen: Kør i god tid og hold afstand

Vores tre testpersoner, Johnny på elcykel, Åse i bil og Johann i bus, skulle på hver deres måde komme fra TV 2 | ØSTJYLLAND, der ligger i Skejby i det nordlige Aarhus, ind til Aarhus Rådhus, der ligger i det centrale Aarhus.

Det skulle vise sig at blive et tæt løb mellem Åse i bilen og Johnny på cyklen, da de begav sig ned af Randersvej. Johann i bussen måtte hurtigt sande, at bussen sneglede sig afsted. 

Læs også En ny bro i Randers kræver brugerbetaling

Da de kom tættere på det centrale Aarhus, viste det sig, at Johnnys cykel havde nemmest ved at komme frem i den tætte morgentrafik. Han var derfor den første, der dukkede op ved Rådhuset, turen tog ham 18 minutter.

Derefter var Åse i bilen den næste, der dukkede op fem minutter senere. Turen tog Åse 23 minutter. Så gik der ellers lang tid, inden Johann, der forsøgte sig med offentlig transport, dukkede op. Først efter en bustur på 45 minutter var Johann på rådhuset.

Du kan se, hvordan testen udfoldede sig i videoen øverst i artiklen.