Test dig selv: Er du konge af Kapsejladsen?

TV2 Østjylland har udfordret den traditionelle Kapsejlads ved at lave sin helt egen konkurrence - blandt andet med en quiz. Du kan dyste med

08:06

Vinderen af Kapsejladsen i Aarhus er normalt det hold, der er hurtigst til at sejle og drikke øl.

Det ville TV2 ØSTJYLLAND i år gerne udfordre i en konkurrence, hvor to hold skulle dyste i en trekamp. Her var det i stedet det hold, som var klogest og hurtigst til at spise. 

Katrine Bülo var kaptajn for det ene af de hold.  Hun repræsenterede Psykologi, som nemlig vandt Kapsejladsen 2016.

Opgaverne skulle fordeles på Psykologi-holdet. "Hvem tager ormene, og hvem spiser en muffin?", skulle de blandt andet tage stilling til. 

På den anden side var hendes modstanderJakob Abu-Khalil fra Idræt, som tabte til netop Psykologi og i stedet måtte nøjes med andenpladsen sidste år.  De to hold skulle dyste mod hinanden i tre forskellige konkurrencer. Det hold, der fik bedst ud af tre, vandt billetter til Spot Festival i Aarhus.

Et benspænd i konkurrencen var, at holdkaptajnerne skulle danne hold ud fra nogle anderledes kriterier - så her kunne de altså ikke blot vælge de hurtigste øldrikkere. 

I stedet for skulle de finde en person på over 1,95 meter, en person på under 1,60 meter, en rødhåret og en hipster. Den holdkaptajn, der hurtigst fandt sit hold ville vinde den første konkurrence.

Ægge-shots og orme 

Den anden konkurrence handlede om at spise fem forskellige ting hurtigst, og der var selvfølgelig noget for enhver smag: Chili, muffin, sild, melorme og pasteuriserede æggeblommer.

På hold "Idræt" blev der skyllet ned med bajere efter smagskonkurrencen. 

En opgave, som de to hold gik til med stort gåpåmod - også når det galt fordelingen af, hvem der skulle spise hvad:

- Jeg tror, det var ret intuitivt. Vi kender hinanden ret godt. Vi fordelte bare opgaverne, fortæller holdkaptajn Katrine Bülo fra Psykologi. 

Den sidste konkurrence handlede om at få flest rigtige i en quiz omkring Kapsejladsen. Holdene skulle svare på fem spørgsmål.

Du kan se video fra vores egen trekamp øverst på siden. 

Hvor meget ved DU om Kapsejladsen? Vi har lavet en quiz til dig med de fem spørgsmål, som holdene skulle svare på, og  fem ekstra. Du kan dyste selv og derefter dele den med dine venner og se, hvem der ved mest.