Terrormistænkt tuneser løslades

Tuneser med bopæl i Århus bliver sat på fri fod trods mistanke om mordplaner med Muhammedtegneren Kurt Westergaard.

Kurt Westergaard.

En af de tunesere, der er mistænkt for at planlægge drab på Muhammedtegneren Kurt Westergaard fra Århus er på vej på fri fod.

Ifølge politiken.dk har Flygtningenævnet for kort tid siden givet manden såkaldt tålt ophold i Danmark, fordi det er for farligt for ham at blive udvist til sit hjemland, Tunesien.

I forvejen opholder der sig i Danmark to Nordirakere, som er administrativt udvist, mistænkt for terror, men som ikke har kunnet sendes hjem, fordi de som turkmenere risikerede at blive forfulgt af kurderne i Nordirak.

To tunesere blev sammen med en dansk-marokkaner anholdt i Århus 12. februar i år, fordi Politiets Efterretningstjeneste, PET, mente, at de tre sammen havde planlagt af slå Jyllands-Postens Muhammedtegner, Kurt Westegaard, ihjel.

Dansk-marokkaneren blev straks efter løsladt, mens de to tunesere, der havde opholdstilladelse i Danmark og har boet her i mange år, blev såkaldt administrativt udvist efter særlige bestemmelser i udlændingeloven.

De blev frihedsberøvet, indtil udvisningen kunne gennemføres. Men i august bad den ene tuneser - den yngste og den, der ifølge PET var udset til at være drabsmanden - selv om lov til at rejse ud af landet. Rigspolitiet fulgte ham til lufthavnen, og han befinder sig nu sammen med sin kone "et eller andet sted i verden", siger hans advokat.

Med hans udrejse, bortfaldt også den anmodning om asyl, som han havde indleveret efter den administrative udvisning. Men den anden tuneser blev og opretholdt sin ansøgning, som han altså fik medhold i i Flygtningenævnet.