Terrordømt stak medfange

Stak kartoffelskræller i armen på medfange

Den terrordømte Abdoulghani Tokhi blev i går ved Retten i Horsens idømt et års fængsel for grov vold.

25-årige Abdoulghani Tokhi afsoner for tiden i Statsfængsel Østjylland en dom på otte års fængsel for forsøg på terror. Han blev i 2008 dømt i terrorsagen fra Glasvej i København.

Her blev to mænd dømt for at planlægge en terrorhandling med sprængstoffer.

Hans medsammensvorne blev idømt 12 års fængsel, mens Tokhi fik otte års fængsel, og desuden blev han to udvist af Danmark for bestandig efter overstået straf.

Nu har han fået et ekstra år for at have stukket en kartoffelskrællekniv i armen på en medfange i forbindelse med et internt opgør på afdeling C1 på Statsfængslet Østjylland.

Opgøret fandt sted søndag den 18.  september.

Handlede i nødværge
Abdoulghani Tokhi erkendte i retten, at han havde slået den 29-årige medfange tre gange i ansigtet med knytnæve, at have stukket ham med kartoffelskrælleren i armen og slået ham igen.

Men han angav, at han handlede i nødværge. Han påstod, at ofret var efter ham og planlagde et overfald på ham. Derfor blev han nødt til at tage opgøret.

- Hvorfor kontaktede du ikke en fængselsbetjent og fortalte, at han var efter dig, spurgte anklageren.

- Det kan man bare ikke. Det er svært at forklare sådan nogen som jer, men så ville jeg være en stikker, og resten af min tid i fængsel ville blive meget ubehagelig, forklarede den dømte.

Krævede halvandet års fængsel
Anklageren havde krævet ikke under halvandet års fængsel, mens forsvarer Ole W. Rasmussen krævede frifindelse på grund af nødværge, alternativt en dom for slagsmål.

Retten valgte at dømme ud fra anklageskriftet. Dommer Christian Schou fandt ikke, der var tale om nødværge, da den dømte dels havde sørget for at få fat i kartoffelskrælleren som våben, dels havde han ifølge fængslesbetjentenes forklaring stået og stirret på ofret og selv opsøgt ham.

- Hvis man er bange for at blive overfaldet, holder man sig væk, sagde dommer Christian Schou.Han mente heller ikke, der var tale om slagsmål, hvor begge parter er enige om, hvad der skal ske. Han havde i strafudmålingen lagt vægt på grovheden.

Stikket var så kraftigt, at kartoffelskrælleren knækkede, og bladet måtte opereres ud.

Desuden var det skærpende, at volden var begået under afsoning, og at den dømte tidligere er straffet for vold.

Tokhi ankede dommen efter en kort samtale med sin forsvarer.

Kilde: Horsens Folkeblad