Terma vil ansætte 150 efter ny aftale

Efter at have underskrevet en milliardaftale onsdag, vil Terma nu opruste

03:23

1 af 2

Den østjyske teknologivirksomhed Terma landede onsdag en aftale på 1,6 milliarder kroner med britiske BAE Systems om levering af komponenter til kampflyet F35 - også kendt som Joint Strike Fighter.

Flyet er en af favoriterne til at afløse det danske F16 jagerfly, og derfor er skabte aftalen stor glæde i Grenaa, hvor Terma Aerostructures har til huse.

- Vi markerer normalt aftaler med en stor lagkage eller is, så i morgen, når vi også har set den "attention", der er kommet i pressen, så vil det være sådan, at chefen helt sikkert giver et stykke lagkage, siger Ole Graversen, der er direktør i Terma Aerostructures i Grenaa.

Milliardaftalen betyder, at Terma regner med at udvide medarbejderstaben betydeligt:

- Det er rigtig dejligt. Vi regner med at ansætte i hvert fald 150 ekstra de næste tre til fem år. I dag er vi cirka 300 så i forhold til den styrke, vi har i dag, er det jo en kraftig forøgelse, lyder det fra Ole Graversen.

Aftalen mellem Terma og BAE Systems blev underskrevet onsdag i London.

Øverst på siden kan du se et interview med Ole Graversen. Her fortæller han blandt andet, hvad det vil betyde for virksomheden, hvis regeringen ikke vælger F35-flyet som afløser til F16-flyet.