Terma lander milliardaftale og vil ansætte hundreder

Teknologivirksomheden Terma har indgået aftale om at levere teknologi til nye danske kampfly

De østjyske virksomhed Terma har landet en enorm aftale til en værdi af omkring 2,5 milliarder kroner.

Aftalen er indgået med amerikanske Northrop Grumman Corporation og betyder, at Terma fortsat skal være involveret i produktionen af det danske F-35 kampfly-program.

I stedet for, at aftalen løber til 2020, regnes der nu med et samarbejde helt indtil 2040.

- Det er selvfølgelig noget, vi har regnet med og lagt i vores forventninger, men det er også noget, vi skal kvalificere os til løbende, for vi bliver målt på alt, hvad vi laver. Vi skal være konkurrencedygtige på alle parametre, siger kommunikationschef hos Terma Kasper Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Nye medarbejdere

Terma har sit hovedsæde i Lystrup nord for Aarhus, men den nye aftale kommer særligt afdelingen i Grenaa til gode.  Aftalen betyder, at der skal ansættes en bunke nye medarbejdere på afdelingen i Grenaa.

- På Terma i Grenaa er der cirka 350 medarbejdere i dag, og over de kommende to-tre år forventer vi at ansætte yderligere halvanden hundrede, siger Kasper Rasmussen. 

Han fortæller, at der primært er tale om produktionsmedarbejdere, men at der også bliver ansat planlæggere, produktionsteknikere, administrative medarbejdere og ingeniører.

- Der ligger også det i det, at vi i øjeblikket producerer dele til 57 fly om året. Når den her aftale træder i kraft i 2020, skal vi op og levere til cirka 170 fly om året. Vi har investeret meget i de senere år i produktionsteknologi, opkvalificering af medarbejdere og nye systemer med henblik på det, siger Kasper Rasmussen. 

Terma har indtil videre haft held med at ansætte dansk arbejdskraft, og det regner kommunikationschefen med fortsætter.

Aftalen betyder dog ikke, at Terma kan hvile på laurbærrene. Der er nemlig skrevet ind i kontrakten, at samarbejdet fortsætter under forudsætning af, at Terma stadig er den virksomhed, der leverer det bedste produkt på bedste vis.

Kongsgården Else

Efter massiv kritik: 1000 flere ansatte skal forbedre forhold i ældreplejen

Charlotte Ahm Kongsgården Else

play Elses barnebarn: Penge til ældre er fint, men det fjerner ikke det ringe menneskesyn

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen overvejer "kraftigt" at skærpe restriktioner

jul juletræ

Danskerne vil fejre jul som normalt trods coronavirus

1

8 ud af 10 danskere vil vaccineres mod coronavirus, viser måling

politibil20181215-024410-L-1920x1281we

Fest i klub blev opdaget: Gæster flygtede fra politiet