Teknologi er et hit i ældreplejen

Aarhus Kommune er i front, når det kommer til velfærdsteknologi

Aarhus Kommune ligger foran landets øvrige kommuner, når det kommer til moderne velfærdsteknologi.

Det viser den seneste status for udbredelsen af teknologien fra Kommunernes Landsforening.

Se også: Livinglab hjælper ældre

Kommunens egen opgørelse viser, at 34 procent af alle landets vasketoiletter er i drift i Aarhus. Ser man på de store kommuner med over 100.000 indbyggere, står Aarhus for 73 procent.

- Vores borgere har allerede stor glæde af velfærdsteknologi, der hjælper med alt fra praktiske i hverdagen til bedre kontakt til familie og venner, siger rådmand for sundhed og omsorg Jette Skive (DF) til tv2oj.dk.

- Det hjælper til bedre livskvalitet. Jeg ser det som en win win situation, som er god for alle parter, hvor personalet får tid til at hjælpe borgeren, hvor der virkelig er brugt for det, fortsætter hun.

Giver mere værdighed

Hos Center for Velfærdteknologi slår man fast, at den øgede brug af teknologi ikke sker på bekostning af den personlige kontakt.

- Det er det omvendte af en nedprioritering af den personlige kontakt, Inger Kirk Jordansen, der er chefkonsulent Center for Frihedsteknologi, til tv2oj.dk.

- Med hjælpemidlerne får borgerne en meget mere værdig pleje, hvor de er mere aktivt tiltagende. Der er ikke tale om, at vi erstatter den personlige kontakt med teknologi, den støtter og gør, at omsorgsarbejdet kan gøres mere effektivt,

Aarhus Kommune investerer den kommende tid 50 millioner kroner i at udbrede mere velfærdsteknologi i plejeboligerne.