Teenager udsat for groft røveri: Blev skubbet af knallert

Lørdag aften var 17-årige Christian Andersen og hans jævnaldrende kammerat ude for en ubehagelig oplevelse, da begge deres knallerter blev stjålet

Christian Andersen fik stjålet sin gule lidt specielle knallert under et røveri på Brabrandstien. Foto: Privat / Google Street View

Knallerttyverier er i en by som Aarhus ikke unormale, men den måde, hvor på 17-årige Christian Andersen og hans kammerat lørdag aften kort efter kl. 19 fik taget deres, er alligevel ud over det sædvanlige.

Den ene af dem blev udsat for et decideret røveri.

Læs også Politiet advarer mod pirattaxaer: Ung mand blev frarøvet 2700 kr.

Episoderne fandt sted langs Brabrandstien i det vestlige Aarhus, hvor de to venner på hver deres knallert blev passet op af fire unge mænd, der kørte tæt op af dem og chikanerede dem.

Det er naturligvis altid træls at miste sin knallert. Men måden de tog dem på, var meget grænseoverskridende. Vi var nervøse og bange.

Christian Andersen

- På et tidspunkt bliver min kammerat så skubbet af min knallert, som han havde lånt. Jeg kørte så på hans. Men i det øjeblik min kammerat ryger af, stjæler de min knallert. Han kommer ikke noget til, men bliver da chokeret over, at de kunne finde på sådan noget, siger Christian Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

På det tidspunkt er han selv kørt et stykke i forvejen, men vender om og følger efter de fire unge gerningsmænd på afstand.

- Det var nok dumt at følge efter dem, men jeg håbede på, at de bare ville smide min knallert fra sig på et tidspunkt. Sådan skulle det ikke gå, fortæller den 17-årige unge mand.

Læs også 12.000 løbere tog turen gennem Aarhus: Krigsveteranen Mikael var med

I stedet vælger de unge mænd at sætte jagten ind på endnu et bytte i form af den knallert, som Christian Andersen nu kører rundt på.

Det er en alvorlig forbrydelse, som vi undersøger og efterforsker.

Carsten Dahl, vagtchef

- Først ramte de mit baghjul under jagten, men det var først, da jeg selv faldt af på vej ned af en skråning, at de tog knallerten, siger Christian Andersen.

Han er ligesom sin kammerat mærket dagen derpå.

- Det er naturligvis altid træls at miste sin knallert. Men måden de tog dem på, var meget grænseoverskridende. Vi var nervøse og bange, fortæller han.

Christian Andersens stjålne knallert er af denne type.  Foto: Privat

Hans kammerats knallert ser sådan her ud.  Foto: Privat

Christian Andersen var sammen med sin kammerat på vej hjem fra Northside på Søren Frichs Vej, og her kørte de så langs Brabrandstien, hvor først røveriet og siden tyveriet fandt sted. Nu krydser han fingre for, at politiet kan finde frem til knallerter og gerningsmænd.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået en anmeldelse, og vi tager sagen meget seriøst. Det er en alvorlig forbrydelse, som vi undersøger og efterforsker, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Carsten Dahl, til TV2 ØSTJYLLAND.

Politiet har blandt andet et signalement af den ene gerningsmand at gå ud fra. Det kan ses herunder. Har du oplysninger i sagen kan Østjyllands Politi kontaktes på tlf. 114.

Signalement af gerningsmand

- Mand
- 15-20 år
- Mellemøstlig udseende
- Mørkt hår
- Talte dansk
- Var iført sort Adidas-trøje
- Kørte på en hvid knallert