Team Tvilling Aarhus fejrede fastelavn med en løbetur

- Alt slags vejr kan egentlig gå. Undtagen når det er for koldt. Handi-atleternes spasmer går helt amok, når det er koldt

Team Tvilling træner hver søndag klokken 10.00.

Således også fastelavnssøndag, hvor Marlene Richter Lassen og Troels Schøning Johansen fra Team Tvilling Aarhus havde fundet løbesko og vogn frem.

Marlene er handicap-atlet. Troels Schøning Johansen er hendes løbende hjælper.

- Vi er ude i dag, fordi det er vores normale søndagstræning. I anledning af at det er fastelavn tænkte vi, at vi ville gøre det til en speciel ting og komme udklædt, siger Troels Schøning Johansen.

Team Tvilling Aarhus har syv vogne. Der plejer at være 5-6 vogne afsted om søndagen. Der er to løbere til hver vogn.

- Alt slags vejr kan egentlig gå. Undtagen når det er for koldt. Vi tager bare handsker på, men handiatleternes spasmer går helt amok, når det er koldt, siger Troels Schøning Johansen.

Mange husker sikkert tvillingerne Steen og Peder Mondrup fra Team Tvilling, som blev verdenskendt i sommeren 2014, da de under massiv opmærksomhed sammen gennemførte Copenhagen Ironman.

De var det første hold, og de første tvillinger, til at gennemføre en Ironman – blandt andet ved hjælp af en specialdesignet løbevogne. 
 
Sidenhen har de to tvillinger arbejdet på at udbrede kendskabet til Team Tvilling og til de specialdesignede løbevogne, som gør det muligt at dyrke sport uanset fysikken.

For brødrene Steen og Peder Mondrup har målet været at give handikappede og kørestolsbrugere oplevelser og et bedre liv. Samtidig ønsker de at åbne omverdenens øjne for, at de kan mere end folk går og tror, og gennem sport nedbryde tabu og berøringsangst.

Team Tvilling og Aarhus Kommune er et samarbejde, hvor omdrejningspunktet er seks løbevogne, som kommunen har indkøbt, og som placeres på Stefanshjemmet i Aarhus, et kommunalt botilbud for voksne med erhvervet hjerneskade og fysisk handicap.

Øverst kan du se, hvordan Team Tvilling Aarhus gør det muligt for handicappede at deltage i motionsløb.

VIDEO: Her kan du se et indslag om Anna Hvam, der sammen med Team Tvilling Aarhus i juni gennemførte sin første halvmarathon.
Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Ny forhåndsaftale i hus: Danmark har sikret sig retten til over 14 millioner vacciner

Unge fra Egaa Gymnasium frygter endnu en heksejagt

Præcise smittetal kommer frit frem: Unge frygter heksejagt

2-årige Anika har en alvorlig, dødelig sygdom, som ikke kan blive behandlet i Danmark. Behandlingen koster 15 millioner kroner og skal laves i Ungarn

2-årige Anika er dødeligt syg: Behandlingen koster 15 millioner kroner, nu samler kolleger ind

sex sexsygdom klamydia

Unge i Aarhus skal lære om sugardating i skolen

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

Genrebillede Penge

Flere kvinder snydt: Bagmænd hæver tusindvis af kroner