Taxichauffører frygter Gellerup

Frygt for tyverier betyder, at chauffører i århusianske hyrevogne udviser stor forsigtighed i Gellerup og Bispehaven.

Tricktyverier og frygt for overfald har gjort taxichauffører forsigtige i Århus V. Ifølge Chaufførernes Fagforening er det nu udbredt praksis, at chaufførerne låser dørene indefra, inden de kører ud i de hårdest belastede områder. Det skyldes flere tilfælde af tricktyverier i områderne, siger Jan Aage Hansen, næstformand i fagforeningen, til MetroXpress.

- De låste døre er en praksis, som mange benytter, uden at det ligefrem er skrevet ned nogen steder. Men det skyldes frygt for at blive overfaldet, ligesom der er tilfælde, hvor chauffører er blevet narret og har fået stjålet deres penge, fortæller han.

Blandt andet er der eksempler på falske bestillinger, hvor chauffører er lokket ind i bygninger under påskud af at skulle hjælpe ældre damer. I stedet er der så nogen, der har åbnet døren til bilen og er rendt med pengene.

Jan Aage Hansen understreger dog, at forholdene i det vestlige Århus på ingen måde tåler samenligning med Odense og København. Her nægter hyrevognschauffører at tage imod bestillinger fra hårdt belastede kvarterer.