Tatovering er nødvendig
Det er af hensyn til fødevaresikkerheden, at svineproducenterne er nødt til at tatovere deres grise
Det er fødevaremyndighederne, der kræver id-mærkningen af de danske grise. På den måde kan man følge grisene hele vejen fra producenten og videre ud til slagterierne.
- Det her handler om fødevaresikkerhed, og det er altså hele rygraden i dansk svineproduktion, siger Jens Hansen, der er pressechef hos Danish Crown i Horsens, til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Svineproducent Johannes Nielsen fra Galten kritiserer i dag, den måde landemændene er nødsaget til at mærke deres grise på.
Mærkningen foregår nemlig med en form for sømhammer, hvor grisen bliver tatoveret med et nummer.
Hos Danish Crown ser man lige nu desværre ikke andre muligheder, end at svineproducenterne bliver nødt til at mærke deres grise.
- Tatoveringen er, som det ser ud nu, desværre i et vidt omfang nødvendig, for at vi kan have den fantastiske eksport af svin, som vi har i Danmark, siger Jens Hansen.
I videoen øverst på siden kan du høre Jens Hansen forklare nærmere om id-mærkningen.