Taskerøvere varetægtsfængslet

Tre unge mellem 16 og 17 år blev her til aften fængslet i surrogat og sigtet for en række taskerøverier mod ældre kvinder.

To af de unge på 16 og 17 år er sigtet for fire røverier. Tre af dem foregik d. 31. juli. Først kl. 14.30 mod en 83-årig kvinde i Botanisk Have og senere to med kort interval. Kl. 21.00 ved Vilhlem Bergsøesvej mod en 65-årig kvinde og kl. 21.05 på Herredsvej hvor en 84-årig kvinde blev overfaldet.

Den anden 17-årige dreng er sigtet for èt røveri i ledtog sammen med de to andre. Det skete d. 28. juli ved Sdr. Ringgade. Her blev en 87-årig kvinde overfaldet så voldsomt, at hun senere blev opereret i hovedet.

Hos politiet er man glad for at de unge er anholdt, og tror at det får andre til at tænke sig om.

- Vi håber selvfølgelig at det her har en hvis signalværdi blandt de unge mennesker - at det virkelig er noget der koster at overfalde ældre mennesker og andre mennesker, siger vicepolitiinspektør Jørn Andersen fra Østjyllands Polti.

Den 17-årige dreng, der kun blev sigtet for et røveri, kærede sin fængsling til landsretten. Ingen af de tre unge er sigtet for det grove overfald mod en 75 årig kvinde, der skete sent om aftenen d. 30. juli.