Tandlæger giver efter for pres

Forældrene i Århus Kommune har længe presset på for at kunne sende børn til skoletandlæge om eftermiddagen. Nu giver Århus Kommune efter.

Samtidig med at det nye skoleår er skudt igang, tager Tandplejens 50 klinikker i Århus hul på nye åbningstider. Det betyder, at tandlæger, klinikassistenter og tandplejere også holder åben i de sene eftermiddagstimer.

- En brugerundersøgelse for nylig viste os, at en del forældre gerne vil have mulighed for at komme med deres børn uden for den åbningstid, vi hidtil har haft. Derfor kan alle vores klinikker nu tilbyde aftaler indtil klokken 17 en gang om ugen, siger overtandlæge Ingelise Hansen.

Ugedagen er afpasset efter ønskerne i lokalområdet, men mange steder er valget faldet på torsdage. I første omgang gælder åbningstiderne i dette skoleår. Derefter vil tandlægen bruge erfaringerne til at justere.

På <A href="www.tandplejenaarhus.dk</A> kan" target="_blank">http://www.tandplejenaarhus.dk/">www.tandplejenaarhus.dk</A> kan man se åbningstider for alle klinikker.