AGF's generte "Slange"

Nimo Gribenco har netop fået sin første professionelle kontrakt i AGF. Nu skal der arbejdes benhårdt, for at det stille talent bliver Superliga-klar

02:36

Fodbold med Horup går i disse dage tæt på talenterne i de fire østjyske klubber AC Horsens, Silkeborg IF, Randers FC og AGF. Her besøger vi en ung spiller fra hver klub, og forsøger at give svaret på, hvorfor lige netop han kan gå hele vejen og blive en profil i Superligaen - og måske endda også i udlandet...

I dette sidste afsnit skal vi møde et af de største talenter, der dribler rundt på Fredensvang. Aarhus-drengen Nimo Gribenco fik tidligere på måneden sin første professionelle kontrakt med AGF, og nu skal den vævre kant lære endnu mere fra de etablerede stjerne på AGF's Superliga-hold.

- Når man spiller med spillere som 'Duncan', Danny Olsen, Stephan Petersen, spillere som har prøvet mange store ting, f.eks. 'Duncan', der har været i udlandet. Man ser, hvordan de vil gøre alt for at vinde, siger Nimo Gribenco, der især skal træne igennem i styrkelokalet for at blive modnet til Superligaen. 

Læs også Her er brugernes østjyske drømmehold!

Nimo Gribenco har en lynhurtig opfattelse af spillet, og hans små, hurtige bevægelse har skaffet ham tilnavnet "Slangen". Men ifølge AGF's talentchef skal Nimo Gribenco lære at udvise samme vildskab uden for banen.

- Nimo er en stille fyr, som også skal lære at være uadvendt. Også i sit spil. For det han er god til som fodboldspiller, det skal hans person også bakke op om, siger klubbens talentchef Anders Madsen.

De tre første afsnit af "Talenterne" kan ses her:

Den 17-årige bomstærke ACH-forsvarer 

02:04 Luk video

SIF's U19-topscorer med de caribiske rødder 

04:39 Luk video

Det komplette midtbanetalent fra Randers FC

02:41 Luk video